*سحابی سر اسب*

این شکل زیبا که حاصل از روشن شدن ابرهای میان ستاره ای در اثر نور و تشعشعات ساطع شده از ستاره های اطراف است سحابی سر اسب نام دارد.

میدان های مغناطیسی کهکشان مارپیچی M77

آیا میدان های مغناطیسی میتوانند اطلاعاتی در مورد تشکیل و تکامل کهکشان های مارپیچی در اختیار ما بگذارند؟

نیروهای نامرئی اما تاثیرگذار!

دانشمندان موفق شده‌اند با بررسی تصاویر تلسکوپ‌های فضایی، میادین مغناطیسی که عامل شکل‌گیری کهکشان‌های مارپیچی هستند، مشخص کنند.

مرکز راه شیری چند میلیون سال قبل شاهد انفجار بزرگی بود

تیمی از اخترشناسان می گوید که کهکشان راه شیری حدود ۳.۵ میلیون سال قبل شاهد فوران عظیم انرژی در اثر یک انفجار بوده است.

بازمانده از جهان قبلی!

نظریه‌پردازان می‌گویند که جهان‌های پیشین قبل از جهان کنونی وجود داشته‌اند و آثاری از سیاه‌چاله‌های مرده که بقایای جهان قبلی هستند را می‌توان در تابش زمینه کیهانی شناسایی کرد.

به افتخار زادروز مبدع نظریه مهبانگ، لوگوی‌ "گوگل" تغییر کرد

امروز 26 تیر ماه زادروز "ژرژ لومتر" کشیش، فیزیکدان و اخترشناس بلژیکی است که در بسط نظریه "مهبانگ" نقش داشت. به همین دلیل "گوگل" امروز لوگوی خود را به افتخار این دانشمند، به عکس انیمیشنی از وی تغییر داد.

ثابت انبساط جهان تغییر کرد

تلسکوپ‌های فضایی هابل و گایا برای دستیابی به دقیق‌ترین و به‌ روزترین اندازه‌گیری میزان انبساط جهان هستی، به طور همزمان به کار گرفته شدند و داده‌های جدیدی را ارائه کردند.

زادروز ویکتور هس، کاشف پرتو کیهانی

"ویکتور فرانتس هس"(Victor Francis Hess) فیزیکدان اتریشی- آلمانی و کاشف "تابش کیهانی" در 24 ژوئن 1883 چشم به جهان گشود.

محدود کردن اندازه "ماده تاریک" توسط ۱۶۵ محقق

محققان توانستند با استفاده از حساس‌ترین آشکارساز جهان، اندازه موثر ذرات "ماده تاریک" (Dark Matter) را به دقیق‌ترین میزان خود محدود کنند.

سالروز کشف تابش زمینه کیهانی

روز 20 مه سال 1964، "رابرت وودرو ویلسون"Robert Woodrow) Wilson) و "آرنو آلان پنزیاس"(Arno Allan Penzias) برای نخستین بار "تابش زمینه کیهانی"(Cosmic Microwave Background radiation) را کشف کردند.


Top