«کهکشان زیبای NGC 5078 و دوستان»

در میدان دید این تصویر تلسکوپی باکیفیت دو کهکشان درخشان به چشم می خورد: کهکشان مارپیچی میله ای NGC ۵۱۰۱ (بالا سمت راست) که درست از روبرو دیده می شود، و سامانه ی NGC ۵۰۷۸ که آن را تقریبا از لبه می بینیم. دوری زاویه ای این دو در آسمان سیاره ی زمین حدود

«نمای گسترده و ژرف "چشم گربه"»

سحابی چشم گربه (NGC ۶۵۴۳) در فاصله ی ۳۰۰۰ سال نوری زمین، یکی از شناخته شده ترین سحابی های سیاره ای (سیاره‌نما) در آسمان است.

محققان ایرلندی موفق به کشف شکل تازه‌ای از نور شده‌اند.

انتظار می‌رود که این کشف محققان دانشکده فیزیک و موسسه CRANN دانشگاه ترینیتی دوبلین، درک دانشمندان را از ماهیت اساسی نور تغییر دهد.

کشف ۱۲۸۴ سیاره جدید

سه‌شنبه، ۲۱ اردیبهشت‌ماه، عوامل مأموریت فضایی کپلر، فهرست جدیدی از ۱۲۸۴ سیاره جدید فراخورشیدی را منتشر کردند

«نظریه نسبیت عام در سرتاسر تاریخ کیهان برقرار بوده»

درست صد سال پس از ارایه ی نظریه ی نسبیت عام توسط آلبرت اینشتین، دانشمندان از حدود ۳۰۰۰ کهکشان باستانی نقشه برداری کرده و تایید کرده اند که این قوانین در روزگار آغازین کیهان هم برقرار بوده.

نخستین تپ‌اختر کوتوله سفید کشف شد

در یک اکتشاف مشارکتی که ستاره‌شناسان را مشتاق استفاده از بزرگترین تلسکوپ رادیویی در نیمکره جنوبی زمین برای حل اسرار کهکشان کرده، تلسکوپ SALT آفریقای جنوبی موفق به شناسایی نخستین تپ‌اختر کوتوله سفید شد.

کشف سیاهچاله‌ای 17 میلیارد برابر خورشید

ستاره‌شناسان یک سیاهچاله عظیم با وزن 17 میلیارد جرم خورشید را در نقطه غیرمنتظره‌ای از فضا شناسایی کرده‌اند که دومین سیاهچاله بزرگ کشف شده در جهان است.

«ناسا نقشه آب و هوایی یک ابرزمین را تهیه کرد»

دانشمندان به کمک رصدهای تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا نخستین نقشه ی دمایی از یک سیاره ی ابرزمین را تهیه کرده اند- یک سیاره ی سنگی به بزرگی حدود دو برابر سیاره ی خودمان.


Top