پدیدار

 

خاستگاهِ فضا و زمان


مفهوم فضا

مفهومِ فضا مانند مفهومِ زمان و مفهومِ مادّه در صد سال گذشته در ارتباط با دست‌آوردهای شگرفِ علمی تغییرات اساسی داشته است، تغییراتی حاصل از نقد فیزیکی و فلسقی آن. مفهومِ جدید فضا بسیار متفاوت از آنی است که در طول هزاران سال گذشته تا اوایل قرنِ بیستم

طوفانی به بزرگی زحل!

در این تصویر، شاهد یکی از بزرگ‌ترین و کشیده‌ترین طوفان‌های رخ داده در منظومه‌ی شمسی هستید.

درخشش عقاب بر فراز آسمان نروژ

چه چیزی در آسمان می‌بینید؟ بلی، درست است: شفق قطبی!

جست‌وجوگر ترکیب داخلی ستاره‌ی نوترونی در شب

محموله‌ای با عنوان "جست‌وجوگر ترکیب داخلی ستاره‌ی نوترونی" در ایستگاه بین‌المللی‌فضایی قرار دارد که برای دنبال کردن تابش اشعه‌ی ایکس منابع کیهانی، به‌هم‌راه ایستگاه، هر 93 دقیقه یک‌بار، به دور زمین می‌چرخد!

تصویر نجومی روز ناسا: سیاره مریخ در فاصله نزدیک

سیاره مریخ که همچنان در آسمان شب ما درخشان ظاهر می‌شود، به تازگی مقابله خود را پشت سر گذاشته، این سیاره در تاریخ 31 جولای (9 مرداد) به نزدیک ترین فاصله‌اش نسبت به زمین رسید و در فاصله حدوداً 57.6 میلیون کیلومتری از سیاره ما قرار گرفت.

تصویر نجومی روز ناسا: مجموعه سحابی های ان‌جی‌سی 6914

در این تصویر رنگارنگ که تفاوت در رنگ های آن به خوبی مشخص است، ستاره‌ها، گرد و غبار و گازهای درخشان و برافروخته در مجاورت ان‌جی‌سی 6914 قابل مشاهده است.

تصویر نجومی روز ناسا: ابرهای شوریده بر فراز نیوزلند

اینها دیگر چه نوع ابرهایی هستند؟

شهاب‌باران آسمان شامگاه فردا/نحوه پیدا کردن کانون بارش

شامگاه و بامداد روزهای 21 و 22 مرداد ماه جاری آسمان میزبان بارش‌های شهابی است که در این شب‌ها به دلیل کم‌بودن درخشندگی ماه، رصدگران می‌توانند در مناطق به دور از آلودگی نوری شهرها این پدیده زیبای نجومی را به نظاره بنشینند.

کشف سیارات فراخورشیدی جدید با قابلیت وجود حیات

پژوهشگران گروهی از سیارات را در خارج از منظومه‌ی شمسی شناسایی کرده‌اند که از شرایط شیمیایی مشابه با آن‌چه به شکل‌گیری حیات بر سطح زمین انجامیده، برخوردار هستند. اما احتمال شکل‌گیری حیات چقدر است؟


Top