سرنشین‌دار

 

چیز عجیبی که فضانوردان روی کره ماه جا گذاشتند

در ماموریت‌های مختلف آپولو ۹۶ کیسه ضایعات انسانی ازجمله کیسه‌های ادرار، مدفوع و استفراغ روی ماه باقی ماند. چرا فضانوردان آن‌ها را به زمین برنگرداندند؟

پرواز سرنشین‌دار کپسول «استارلاینر»

مارک ناپی، معاون شرکت بوئینگ و مدیر پروژه استارلاینر طی یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: تصمیم گرفته‌ایم که آماده‌سازی برای ماموریت آزمایش پرواز سرنشین‌دار را به تعویق بیندازیم تا این مشکلات را اصلاح کنیم.

راه حل دو شرکت ژاپنی و آمریکایی برای بالا بردن مدار «تلسکوپ فضایی هابل»


۳ فضانورد زمین را ترک کردند

ماموریت اکسپدیشن ۶۴ که ۶۴ اُمین اعزام طولانی مدت به ایستگاه فضایی بین‌المللی است امروز ۱۴ اکتبر سال ۲۰۲۰ با جدا شدن و عزیمت موشک سایوز MS-۱۶ انجام شد. این ماموریت شامل سه سرنشین بود

اعزام فضانورد ایرانی به فضا با پرتاب ربات‌ها آغازمی‌شود

رییس پژوهشگاه هوافضا با اشاره به تجربیات این پژوهشگاه در زمینه پرتاب محموله زیستی و میمون تا ارتفاع زیر مداری، گفت: بر اساس سند جامع توسعه هوافضای کشور لازم است به سمت اعزام فضانورد به فضا اقدام کنیم که در این راستا کپسول‌هایی را برای این منظور در دس

واحد پیش‌رانش گردونه‌ی خدمات شکارچی، مورد محک جدی قرار گرفت!

فضاپیمای شکارچی، مورد سخت‌ترین آزمایش‌های ممکن قرار گرفته، تا در صورت بروز هرگونه مشکل ناخواسته، با یک سناریوی جایگزین، بتواند خدمه را به سلامت در مأموریت ارسال‌شان به ماه، هم‌راهی نماید.

"دراگون" با یک مانکن راهی فضا شد!

شرکت فضایی خصوصی اسپیس‌ایکس ساعاتی قبل سفینه خود موسوم به دراگون (Dragon) را راهی فضا کرد تا ساعت ۱۴:۳۰ فردا نیز به صورت خودکار به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شود.

موشک "سایوز -5" در دو مدل ظاهر خواهد شد

"دیمتری راگوزین"، رئیس سازمان فضایی روسیه-روسکاسموس- در مصاحبه با خبرنگاران پیرامون فعالیت‌های آتی این سازمان گفت: موشک سایوز -5 در دو شکل باربری و سرنشیندار ساخته خواهد شد که نمونه باربری آن طبیعتا ساده‌تر و ارزان‌تر خواهد بود.

اعزام فضانورد ایرانی چگونه ممکن می‌شود؟ / داستان پرتاب میمون به فضا

رییس پژوهشگاه هوافضا با بیان اینکه طرح‌هایی را برای دستیابی به اهداف سند جامع هوافضا تا ۱۴۰۴ در دستور کار داریم، گفت: علاوه بر ساخت راکت کاوش نهم، طرح اعزام فضانورد با پرتابگر و کپسول ایرانی در دستور کار قرار دارد که طی ۳ سناریو اجرایی می‌شود.

داستان نخستین فردی که در فضا ساندویچ خورد!

"جان یانگ" را می‌توان تاریخ زنده کیهان‌نوردی آمریکا دانست. او از نخستین سال‌های آغاز عصر فضا، به جرگه کیهان‌نوردان ناسا پیوست و 6 بار با ناوهای کیهانی "جمینی"، "آپولو" و بالاخره "شاتل" به فضا سفر کرد.


Top