روزه

 

با دست خالی از سده‌لنجان تا موزه سلطنتی گرینویچ

عکس خورشید حسن حاتمی، عکاس اصفهانی در رقابت‌های جهانی عکاسی نجومی رصدخانه سلطنتی گرینویچ به‌عنوان یکی از عکس‌های برتر جهان انتخاب و به‌عنوان عکاس نجومی جهان در سال۲۰۲۳ مفتخر شد.

شناسایی چین و چروک فضا از روی شکل کهکشان‌ها

دانشمندان می‌گویند، شکل‌های کهکشان‌ها می‌توانند به شناسایی چین و چروک‌های ناشی از انفجار بزرگ در فضا کمک کنند و این راه جدید همچنین می‌تواند به نقشه‌برداری بهتر از کیهان منجر شود.

«فضا و کارآفرینی»؛ شعار هفته جهانی فضا در سال ۲۰۲۳

موضوع هفته جهانی فضا در سال ۲۰۲۳ «فضا و کارآفرینی» اعلام شده است. این موضوع به اهمیت روزافزون صنعت فضا در حوزه تجارت و فرصت‌های روزافزون کارآفرینی در حوزه فضایی و مزایای جدیدی که کارآفرینان این حوزه ایجاد می‌کنند، می‌پردازد.

پای ChatGPT به سیاره سرخ باز می‌شود؟


ناسا با این موشک، ۴۵ روزه به مریخ می‌رسد

گفته می‌شود بر اساس طرح مفهومی پیشران هسته‌ای جدید ناسا، این آژانس فضایی می‌تواند تنها در ۴۵ روز، یعنی حدود ۶ ماه سریع‌تر از رسیدن به سیاره سرخ با فناوری‌های فعلی به مریخ برسد.

تلسکوپ ۳.۴ متری رصدخانه ملی ایران چشم بر عالم گشود

با ثبت اولین نور تلسکوپ ۳.۴ متری رصدخانه ملی ایران، آخرین گام در مرحلۀ تجمیعِ زیر مجموعه‌های تلسکوپ و تکمیل بزرگترین طرح علمی ایران برداشته شد.

آخرین وضعیت دریاچه ارومیه از منظر فضا


علت استحکام چرخ‌های مریخ‌نورد چینی مشخص شد

بنابر گزارش موسسه تحقیقات فلزات آکادمی علوم چین مواد جدید و پایداری که در مریخ‌نورد ژورونگ به کار رفته، سبب پایداری و مقاومت آنها شده است.

تصویر هابل از ۲ کهکشان مارپیچی عجیب

تلسکوپ فضایی هابل به تازگی تصویری جدید از یک جفت کهکشان ثبت کرده است.

اولین رصدخانه‌ خورشیدی ایران که در طرح توسعه‌ای پایتخت نابود شد!

رصدخانه خورشیدی دانشگاه تهران که به همت دکتر "آلینوش طریان" در سال ۱۳۴۸ کلید خورد، بعد از حضور ۱۸ رییس و سرپرست دانشگاه و در سایه بی‌تعاملی دستگاه‌ها، در طرح توسعه‌ای پایتخت جای خود را به یک بزرگراه داد و اکنون اثری از تلاش‌های چندین ساله مادر ستاره‌


Top