اطلاعیه رصد اختفای ستاره ای از قدر 9 با سیارک اروس

اطلاعیه رصد اختفای ستاره ای از قدر 9 با سیارک اروس

در بامداد چهارشنبه ۱۳ امرداد ۱۳۹۵ (به وقت ایران) اختفا سیارکی Eros ۳۳۴ با ستاره¬ی Hip110246 در طول مسیر باریکی در بخشهایی از اروپا تا آسیا قابل مشاهده است.
قسمتی از این مسیر از شمال ایران و لبه جنوبی دریای خزر میگذرد. این پدیده در بامداد ۱۳ مرداد ساعت 01:11:40 به وقت محلی در ایران قابل مشاهده می¬باشد (که از تبدیل تاریخ2 Aug 20:41:40 UT به دست آمده‌ است). طول مسیر اختفا 15 کیلومتر است.
قدر ستاره 8.68 است و قدر سیارک 12.4 می باشد که در زمان 1.8 ثانیه ای اختفا (!!) با تغییر 3.4 قدر ستاره هدف مواجه هستیم.
اروس، اولین سیارک کشف شده¬ی نزدیک به زمین (NEA) و دومین سیارک از لحاظ بزرگی است. همچنین؛ این سیارک جزو سیارک-های کشیده و با بدنه¬ای به شکل سیب زمینی با ابعادی در حدود 33×13×13 Kmاست. اندازه این سیارک باعث شده به عنوان یکی از سه سیارک نزدیک زمین دارای قطر بالای 10Km باشد.
این سیارک در اوت 1898 توسط گوستاو ویت (Gustav Witt) مدیر رصدخانه اورانیا (Urania) در برلین کشف شد، همزمان و به صورت مستقل این کشف توسط اچ.پی.شارلوییس ( H.P. Charlois) در نیس فرانسه هم انجام شد.
در یک سنت شکنی، بر روی این سیارک نامی مردانه گذاشته شد: اروس، خدای عشق یونان و پسر عطارد و زهره.
با توجه به ابن نکته که در تکرار دیدار نزدیک (برخورد نزدیک) زمین با اجرام، اروس از اهمیت و سابقه تاریخی برخوردار است و می¬توان برای تحلیل سیستم زمین-ماه و مقدار واحد نجومی از آن استفاده کرد. با این حال، اروس هیچ گونه تهدیدی برای زمین ایجاد نمی¬کند.
عرض مسیر اختفا 18Km و زاویه سمت و ارتفاع آن به ترتیب 149 و 47 درجه است (ارتفاع 47 درجه و زاویه سمتی 149 درجه). خطای محاسبات پیشبینی شده در زمان اختفا (عدم قطعیت زمان پیشبینی شده) کمتر از 3ثانیه است اما در مورد مسیر عدم مسیر ±15km است.

برای دانلود اطلاعات بیشتر به وبگاه آیوتا خاورمیانه مراجعه فرمایید: www.iota-me.com
باتوجه به اینکه رصد سیارکها یک فعالیت کاملا گروهی است؛ رصدگران محترم برای هماهنگی و یا ارسال گزارش، می توانند با ایمیل آیوتا خاورمیانه در ارتباط باشند: iotamiddleeast@yahoo.com


Top