وضعيت رويت پذيري هلال ماه شوال در ايران و جهان

وضعيت رويت پذيري هلال ماه شوال در ايران و جهان

به نام خداوند جان و خرد

لحظه مقارنه ماه و خورشيد به وقت بین المللی در ساعت 11.01 دقيقه دوشنبه 14 تیر ماه 1395 خورشيدي و به وقت ایران با احتساب به ساعت تابستانی درساعت 15.31 دقیقه برابر با 28 رمضان  1437هجري قمري و مطابق با 4 جولای 2016 ميلادي خواهد بود.
در غروب روز دوشنبه هلال ماه شوال در هیچ قاره ای حتی با قویترین ابزار قابل رویت نیست ، این هلال در غرب اقیانوس ارام جنوبی ( نیم کره جنوبی ) با چشم غیرمسلح و درمنتهی الیه غرب اقیانوس ارام جنوبی با چشم غیر مسلح رویت پذیر خواهد بود
لازم به یاداوری است به علت جنوبی بودن عرض دایره البروجی هلال ماه ، در نیم کره جنوبی وضعیت رویت هلال ماه بسیار مناسب تر از نیم کره شمالی خواهد بود.
وضعيت رويت هلال ماه شوال در غروب روز سه شنبه 15 تیرماه 95 برابر با 29 رمضان 1437 و مطابق با 5 جولای 2016 ميلادي در جهان:

قاره امريكا : اين هلال در غروب روزسه شنبه در تمام این قاره با چشم غیر مسلح قابل رویت خواهد بود در مناطق شمالی تر این قاره مثل شمال کشور کانادا و منطقه الاسکا هلال ماه فقط با ابزار قابل رویت میباشد.
قاره افريقا : در غروب روز سه شنبه هلال ماه در تمام قاره افریقا با چشم غیر مسلح رویت میشود 
قاره اروپا : در غروب روز سه شنبه هلال ماه شوال در جنوب و مرکز قاره اروپا با چشم غیر مسلح قابل رویت میباشد اما در مناطق شمالی برای رویت این هلال نیاز به ابزار اپتیکی خواهیم داشت مانند کشورهای فرانسه  -  انگلیس - المان  ...والبته در مناطق شمالی تر مانند کشورهای دانمارک ، نروژ، سوئد و فنلاند هلال ماه زودتر از خورشید غروب خواهد کرد و قابل رویت نخواهد بود حتی با سنی حدود 35 ساعت ، همانطور که پیش تر گفته شد این اتفاق به دلیل عرض جنوبی دایره البروجی ماه میباشد .

قاره اسيا : هلال ماه شوال در مناطق جنوبی و مرکزی قاره اسیا با چشم غیر مسلح و درکشورهای ژاپن – شمال چین –مغولستان – تاجیکستان – ترکمنستان – قزاقستان با ابزار اپتیکی ودر مناطق شمالی تر قابل رویت نخواهد بود .
قاره استراليا  ( اقيانوسيه ) : هلال ماه شوال در تمامي خاك استراليا و زلاند نو با چشم غير مسلح رويت ميگردد 
وضعيت هلال شوال 1437در ايران.
همانطور كه گفته شد عوامل متعددي باعث ميشوند اين هلال به راحتي براي نيم كره شمالي كه جمعیت ان  بیش از ساکنین نيم كره جنوبي است سخت ترباشد ، يكي از مهمترين عامل عرض دايره البروجي منفي ماه است اين وضعیت مداری ماه باعث میشود براي نقاط بالاي خط استوا وضعیت رویت هلال سخت و هرچه عرض جغرافیایی شمالی تر رویت هلال نیز سخت ترخواهد بود.
و اما در ایران مختصات هلال ماه شوال نشان میدهد در شامگاه سه شنبه هلال ماه در تمام پهنه ایران در شرایط مساعد اب و هوایی با چشم غیر مسلح قابل رویت باشد.
همانطور که میدانیم در مناطق شمالی کشورعزیزمان هلال ماه کمی سخت تر ودر مناطق جنوبی راحت تر دیده خواهد شد تفاوت ارتفاع هلال در مناطق شمالی تا جنوبی حدود دو نیم درجه خواهد بود ، منطقه سرخس در شمال شرقی کشور با ارتفاعی حدود 6 درجه سخت ترین مکان کشورمان برای رویت هلال و در جزایر خلیج همیشه فارس کشورمان هلال ماه شوال با ارتفاع کمی بیش از 8 درجه و نیم از افق در لحضه غروب خورشید اسان ترین مکان جهت رویت این هلال ماه شوال خواهند بود . 
نکته کلیدی برای رصد این هلال :
سمت خورشید در لحظه غروب در روز سه شنبه 29 رمضان در تمام پهنه ایران (با اختلاف دهم دقیقه که ناچیز هست و میتوان از ان صرف نظر کرد)  با سمت خورشید در غروب 30 شعبان گذشته برابر است.
اختلاف سمت 1 تا دو درجه ماه در پهنه ایران هلال ماه شوال با هلال ماه رمضان نیز کمک ارزشمندی است برای رصد هلال شوال .
از این رو اگر در همان رصدگاه اقدام به رصد می کنید کمک بسیار زیادی است به رصد هلال ماه شوال چون این هلال نسبت به رمضان تقریبا ارتفاع و فازش 45 درصد کمتر شده پس رصد خیلی اسانی در این زمان که گرد و غبار سراسر ایران را فرا گرفته نخواهد بود.  

با احترام سید محسن قاضی میرسعید
تهران 11 تیرماه 95



مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
هنوز هیچ پیامی ارسال نشده است.



Top