کاوشگری در مریخ با الهام از توتیای دریایی

کاوشگری در مریخ با الهام از توتیای دریایی

گروهی از مهندسان و زیست‌شناسان دریایی به سرپرستی پروفسور جوانا مکیتریک، مهندس مکانیک از دانشگاه سن‌ دیه‌گو کالیفرنیا با الهام از توتیای دریایی یک دستگاه کاوشگر برای اکتشاف در مریخ طراحی کردند. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران   این دستگاه که رسوبات مریخ و دیگر سیارات را تست می‌کند طبق ساختار پیچیده دهان و دندان‌های توتیای دریایی ساخته شده است.

محققان برای ساخت این دستگاه قسمت دهان توتیا را از بدنش استخراج کرده و ساختار آن را در دانشکده پزشکی UC سن‌دیه‌گو تجزیه و تحلیل کردند. از این طریق مهندسان قادر به ساخت بسیار دقیق مدل هندسی دهان این موجود دریایی شدند.

مایکل فرنک، نامزد دکترا در دانشکده مهندسی در UC سن‌دیه‌گو، گفت: توتیای دریایی با توانایی خارق العاده برای شکافتن صخره‌ها می‌تواند یک نمونه‌گیر رسوبی برای وسایل نقلیه فضایی مانند کاوشگران مریخی که در حال حاضر از بیلچه برای جمع‌آوری نمونه استفاده می‌کنند، باشد.

وی در ادامه ‌افزود: هدف ما ساخت یک دستگاه دقیق و کارآمدتر در جمع‌آوری نمونه‌های زمینی از مناطق مختلف بوده به طوری که مانند بیلچه ساختار مناطق اطراف را به هم نزند. محققان دندان‌ها را به گونه‌ای متفاوت به بدنه دستگاه متصل کردند که با آسانی بیشتری باز شود.

دانشجویان می‌توانند به سرعت هر نمونه را با استفاده از پرینتر سه‌بعدی تعریف کنند. سپس دستگاه به کنترل از راه دور یک کاوشگر کوچک متصل خواهد شد.

ابتدا محققان این دستگاه را در ساحل جایی که عملکرد خوبی داشت، آزمایش کردند.

فرانک امیدوار است این طراحی مورد توجه ناسا و شرکت اکتشافات فضایی اسپیس ایکس قرار بگیرد.

جزئیات بیشتر کار محققان در مجله Visualized Experiments منتشر شده است.



مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
هنوز هیچ پیامی ارسال نشده است.



Top