صبحگاه

 

مفهوم مادّه در فلسفه و علم


خورشیدگرفتگی حلقوی 5 دی 1398

خورشید گرفتگی یکی از رویدادهای بسیار زیبا در دنیای ستاره‌شناسی است که به ندرت می‌توان آن را در محل زندگی خود مشاهده کنید. آخرین خورشیدگرفتگی کلی ایران در 20 مرداد 1378 بود که بسیاری از مناطق ایران رصد شد و خاطرات بسیاری را برای ایرانیان به جای گذاشت.

تصویر نجومی روز ناسا: آخرین روزهای سیاره ناهید به عنوان یک ستاره در آسمان غروب

این هلال ماه نو نیست که بر فراز تپه های افق غربی و در هنگام غروب خورشید می‌بینید. این سیاره ناهید است که در حالت هلالی خود قرار دارد.

تصویر نجومی روز ناسا: هاله های یخی در آسمان یلونایف

شما احتمالاً تاکنون، دایره‌ای را در اطراف خورشید مشاهده کرده‌اید. هاله های یخی از رنگین کمان‌ها هم رایج‌تر هستند. یکی از هاله های یخی، هاله 22 درجه نام دارد و به سادگی قابل تشخیص است، مخصوصاً اگر بتوانید سایه‌ای را برای چشمتان در برابر نور خورشید به

تصویر نجومی روز ناسا: زمانی عالی برای مشاهده بارش شهابی برساوشی

شهاب های درخشان و آسمان تاریک، باعث شد تا بارش شهابی برساوشی امسال، زمانی عالی برای بیرون رفتن در تعطیلات آخر هفته باشد.

آمادگی "پارکر" برای شیرجه در اتمسفر خورشید

ماموریت فضای عمیق کاوشگر خورشیدی "پارکر" برای اولین لمس خورشید به دست بشر به خوبی در حال پیش رفتن است و این گاوشگر در حال آماده شدن برای شیرجه به اتمسفر این ستاره است.

تصویر نجومی روز ناسا: سیاره سرخ، ماه سرخ و مریخ

سیاره مریخ که همچنین با نام سیاره سرخ شناخته می‌شود، اغلب با رنگ مایل به قرمز در آسمان تاریک شب های زمین دیده می‌شود.

یک روز زندگی در ایستگاه فضایی بین‌المللی چطور می‌گذرد؟

ایستگاه فضایی بین‌المللی هر 90 دقیقه یک بار مدار خود را به دور زمین تکمیل می‌کند، بنابراین زمانی که از شب در ایستگاه مداری صحبت می‌کنیم گمان نکنید این شب همانند زمین با تاریک شدن هوا همراه است.

تیتر روزنامه‌های تیر ۱۳۴۸ چه بود؟ روایتی از تسخیر ماه؛ تبی‌ که بعد از جنگ جهانی، دنیا را فراگرفت!

این روزها همه از دمای بالای هوا صحبت می‌کنند، اما اگر به آغاز تابستان ۱۳۴۸ بازگردیم، خواهیم دید که تبی با درجه حرارت بیش از امروز نه فقط ایران که کل جهان را فراگرفته بود: تب تسخیر ماه!

تصویر نجومی روز ناسا: نور صبحگاهی و رد قرمز به جا مانده از حرکت موشک

اگر شما جمعه هفته پیش یعنی 29 ژوئن (8 تیر) نور سپیده‌دم (پیش از طلوع خورشید) را از پایگاه نیروی هوایی دماغه کاناورال نظاره کرده باشید، پس احتمالاً توانسته‌اید این نور قرمز رنگ به جا مانده از حرکت موشک را مشاهده کنید.


Top