خیابان

 

اولین رصدخانه‌ خورشیدی ایران که در طرح توسعه‌ای پایتخت نابود شد!

رصدخانه خورشیدی دانشگاه تهران که به همت دکتر "آلینوش طریان" در سال ۱۳۴۸ کلید خورد، بعد از حضور ۱۸ رییس و سرپرست دانشگاه و در سایه بی‌تعاملی دستگاه‌ها، در طرح توسعه‌ای پایتخت جای خود را به یک بزرگراه داد و اکنون اثری از تلاش‌های چندین ساله مادر ستاره‌

برخورد گازهای داغ در سحابی "مرد دونده"


مفهومِ مادّه‌ی منفی


تیتر روزنامه‌های تیر ۱۳۴۸ چه بود؟ روایتی از تسخیر ماه؛ تبی‌ که بعد از جنگ جهانی، دنیا را فراگرفت!

این روزها همه از دمای بالای هوا صحبت می‌کنند، اما اگر به آغاز تابستان ۱۳۴۸ بازگردیم، خواهیم دید که تبی با درجه حرارت بیش از امروز نه فقط ایران که کل جهان را فراگرفته بود: تب تسخیر ماه!

تصویر نجومی روز ناسا: ماه کامل در خیابان 96 شرقی منهتن


تصویر نجومی روز ناسا: خانه کپلر در شهر لینز

چهارصد سال پیش در چنین روزی (پانزدهم مه سال 1618)، یوهانس کپلر، قانون ریاضی ساده‌ای که بر مدار سیارات منظومه شمسی حکمفرما است را کشف کرد؛ امروزه آن را با عنوان قانون سوم حرکت سیاره‌ای کپلر می‌شناسیم.

برنامه‌های مرکز علوم و ستاره شناسی تهران در هفته جهانی نجوم97

مدیر مرکز علوم و ستاره شناسی تهران گفت: این مرکز روز پنجشنبه ششم اردیبهشت 97 به مناسبت هفته جهانی نجوم برنامه هایی را تدارک دیده است.

طلایه‌داری که از لبه مرگ هراسی نداشت

شبکه چهارم سیما در تعطیلات نوروز اقدام به پخش فیلمی سینمایی با عنوان «اولین‌های تاریخ، کشف فضا» اثر کارگردان روس "دیمیتری کیزلف" کرد که ظاهراً به دلیل استقبال از آن، روز جمعه هفته گذشته مجدداً از همین شبکه پخش شد.

نخستین فضانورد "دنیای آزاد"!+تصاویر

پرتاب "گاگارین" در 12 آوریل 1961 شوک غیرقابل تصوری را به جامعه آمریکا وارد کرد. سیاستمداران این کشور فکر نمی‌کردند روس‌ها زودتر از آنها، کیهان‌نوردی را به فضا بفرستند.

مراسم درگذشت «هاوکینگ» در انگلیس برگزار شد

آیین درگذشت استیون هاوکینگ فیزیکدان و کیهان‌شناس برجسته انگلیسی، عصر شنبه در کلیسایی در نزدیکی دانشگاه کمبریج برگزار شد.


Top