تحولات

 

مفهومِ واقعیت در نظریه کوانتوم


تلسکوپ ۳.۴ متری رصدخانه ملی ایران چشم بر عالم گشود

با ثبت اولین نور تلسکوپ ۳.۴ متری رصدخانه ملی ایران، آخرین گام در مرحلۀ تجمیعِ زیر مجموعه‌های تلسکوپ و تکمیل بزرگترین طرح علمی ایران برداشته شد.

شب پیداست


مهبانگ و پیدایش کیهان


پیوندی در غیابِ ما ـ َتلَنگٌری به اندیشیدنمان

مراسم با شکوهی در راه است. مراسمی که ما انسان ها در آن شرکت و حضور نخواهیم داشت. فهمِ علتِ چنین امری می تواند نگاه به مسایل پایه ای و فلسفی ما را بطرز بنیادی تحت تاثیر قرار دهد و مُحَرکی باشد برای کاهش باورهای نادرست‌مان و مبالغه در مرتبه و جایگاهمان

آیا گاف مهندس روسی کار دست ایستگاه فضایی داده است؟

ناسا و روسکاسموس بعد از گذشت دو هفته از پدید آمدن نشتی هوا در کپسول TMA فضاپیمای سایوز که به ایستگاه بین‌المللی فضایی متصل است، بیانیه مشترکی منتشر کردند که شایعات را قوت بخشیده است.

علم نجوم و خاستگاه آن در آثار ابوریحان بیرونی

سیزدهم شهریور بزرگداشت ابوریحان بیرونی سرآمد علم نجوم است، منجمی توانمند که با آثار خود در زمینه نجوم سرآغاز بسیاری از تغییر و تحولات شد و دانشمندان بسیاری با الهام از او مطالعات زیادی در این حوزه انجام دادند و به ابداعات جدیدی دست یافتند.

کارشناسان: آمریکا قبل از سال 2030 نمی‌تواند فضانوردی به مریخ بفرستد!

گرچه آمریکا مدعی است می‌خواهد در سال 2030 نخستین انسان‌ها را به مریخ بفرستد اما کارشناسان شک و تردید دارند این وعده عملی شود.

عصر زمین شناختی حاضر «مگهالایان» نام گرفت

پس از بحث و گمانه زنی زیاد دانشمندان درباره مراحل زمین شناختی به این نتیجه رسیدند که اکنون در عصر «مگهالایان یا Meghalayan» زندگی می کنیم. این عصر از ۴۲۰۰ سال قبل آغاز شده است.

آیا سفر به فضا در روحیه فضانوردان تاثیر می‌گذارد؟ روایت فضانوردانی که با سفر به فضا شاعر و نقاش شدند!

برای برخی این سوال پیدا می‌شود که زندگی در مدار زمین و شرایط بسیار دشوار آن بویژه زندگی در میان اتاقکی آهنی با آن همه ماشین و دستگاه روحیه انسان را خراب نمی‌کند و از او موجودی خشن نمی‌سازد؟


Top